"?" marks on files on server end

Come here to discuss FileZilla and FTP in general

Moderator: Project members

Post Reply
Message
Author
goatfarmer98
500 Command not understood
Posts: 4
Joined: 2019-12-12 21:27
First name: Frank
Last name: Dillman

"?" marks on files on server end

#1 Post by goatfarmer98 » 2019-12-12 22:26

All of a sudden I am getting "?" marks on the server side folders. Why and how to fix?

User avatar
boco
Contributor
Posts: 25192
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: "?" marks on files on server end

#2 Post by boco » 2019-12-13 06:47

Always been that way. Until server directories are visited, their state is unknown, depicted by question marks. Once you visit a directory,the ? sign will be replaced with the true state.
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
FileZilla connection test: https://filezilla-project.org/conntest.php
### END SIGNATURE BLOCK ###

goatfarmer98
500 Command not understood
Posts: 4
Joined: 2019-12-12 21:27
First name: Frank
Last name: Dillman

Re: "?" marks on files on server end

#3 Post by goatfarmer98 » 2019-12-13 19:00

I must have hit some key or sum'in because they just appeared two days ago. However, following your response I opened all folders with the "?" and once opened the "?" disappeared. Thank you. Want to give you a favorable and thank you credit for the record but I am unable to find a hyperlink to do so.

goatfarmer98
500 Command not understood
Posts: 4
Joined: 2019-12-12 21:27
First name: Frank
Last name: Dillman

Re: "?" marks on files on server end

#4 Post by goatfarmer98 » 2019-12-13 20:02

boco wrote:
2019-12-13 06:47
Always been that way. Until server directories are visited, their state is unknown, depicted by question marks. Once you visit a directory,the ? sign will be replaced with the true state.
I opened every folder on the server side thereby removing the "?'s" one at a time. Closed Filezilla. Open Filezilla. The "?'s" have returned for each folder.

goatfarmer98
500 Command not understood
Posts: 4
Joined: 2019-12-12 21:27
First name: Frank
Last name: Dillman

Re: "?" marks on files on server end

#5 Post by goatfarmer98 » 2019-12-13 20:04

I opened every folder on the server side, which deleted the "?" one at a time. Closed Filezilla. Opened Filezilla. All "?'s" have returned.

User avatar
boco
Contributor
Posts: 25192
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: "?" marks on files on server end

#6 Post by boco » 2019-12-15 05:47

As I said, that's always been this way, as FTP servers don't reveal contents of subdirectories until you visit them (listings always are for the current directory only).

Once you visit a directory in a session, the state/contents are cached, for a while. Closing FileZilla ends the session and clears the cache. Thus, the subdirectories' state returns to Unknown/Not visited yet.

Just one of the peculiarities of FTP.
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
FileZilla connection test: https://filezilla-project.org/conntest.php
### END SIGNATURE BLOCK ###

Post Reply