how to connect databse to a remote host rather than a local

Post all HTML related questions here. No support.

Moderator: Project members

Locked
Message
Author
eFILReTFa
500 Command not understood
Posts: 3
Joined: 2013-05-04 17:05
First name: Mercedes
Last name: Ramseye

how to connect databse to a remote host rather than a local

#1 Post by eFILReTFa » 2013-05-04 17:18

Hi,
I am using XAMPP software and have appache and mySQL running for my PHP files. I want to be alble to login and register users online and have the code needed to do this which is working fine but when I transfere to my PHP "LOGINREGISTER" files to the server I hire from LCN, I get an error from Filezilla.
I have a file called connect.php in my XAMPP>HTdocs>Loginregister>core>database>connect.php: with this code for my local connection:
connect.php
<?php
$connect_error = 'sorry, we\'re exeriencing conection problems';
mysql_connect('localhost','root') or die ($connect_error);
mysql_select_db('lr') or die ($connect_error);
?>
and

Please help,
I am new to FILEZILLA and to XAMPP

Mercedes

User avatar
audiopro
226 Transfer OK
Posts: 283
Joined: 2013-03-23 12:55
First name: Keith
Location: Morecambe, England
Contact:

Re: how to connect databse to a remote host rather than a lo

#2 Post by audiopro » 2013-05-06 12:26

Are you trying to connect into your local database from a remote server?
Morecambe - Where the sun goes at night

User avatar
boco
Contributor
Posts: 24915
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: how to connect databse to a remote host rather than a lo

#3 Post by boco » 2013-05-06 13:19

viewtopic.php?f=6&t=29751

One thread is enough.
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
All FileZilla products fully support IPv6. http://worldipv6launch.org
### END SIGNATURE BLOCK ###

Locked