Upload speed reported not "live" gets stuck

Need help with FileZilla Client? Something does not work as expected? In this forum you may find an answer.

Moderator: Project members

Post Reply
Message
Author
babietchecopar
504 Command not implemented
Posts: 8
Joined: 2020-01-04 16:44
First name: John
Last name: Miller

Upload speed reported not "live" gets stuck

#1 Post by babietchecopar » 2020-01-04 16:50

Hello, this is my issue: while uploading large files (1-4~ GB) the upload speed reported by filezilla is accurate but doesn't update constantly like on previous versions.
Instead i see it lag, and get update every second or so.
I checked my network activity and it is constant, so i'm pretty sure my server is taking the file just fine. but this number keeps getting stuck. Why is that?

Image

Thanks!

User avatar
botg
Site Admin
Posts: 32700
Joined: 2004-02-23 20:49
First name: Tim
Last name: Kosse
Contact:

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#2 Post by botg » 2020-01-05 08:59

Which version of FileZilla are you using?

babietchecopar
504 Command not implemented
Posts: 8
Joined: 2020-01-04 16:44
First name: John
Last name: Miller

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#3 Post by babietchecopar » 2020-01-05 15:15

Hello version 3.46.3

Could this be related to my server or is it a reporting delay in filezilla?

User avatar
botg
Site Admin
Posts: 32700
Joined: 2004-02-23 20:49
First name: Tim
Last name: Kosse
Contact:

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#4 Post by botg » 2020-01-05 17:04

Do the other fields still get updated?

babietchecopar
504 Command not implemented
Posts: 8
Joined: 2020-01-04 16:44
First name: John
Last name: Miller

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#5 Post by babietchecopar » 2020-01-05 18:24

Now that you mention it, it's everything, all the stats: elapsed, left, percentage, bytes and speed are jerky, update every 1 second roughly, instead of constantly changing.

babietchecopar
504 Command not implemented
Posts: 8
Joined: 2020-01-04 16:44
First name: John
Last name: Miller

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#6 Post by babietchecopar » 2020-01-06 14:33

I tried on another computer, similar to mine but has a dedicated graphic card while mine has crappy integrated Intel HD 4000. The problem does not happen at all on the other PC. Is there any graphic acceleration going on that my card can't handle? :!:

I have 2 WD red HDD (1x3 TB and 1x6TB) The problem happens with both. I don't believe it's my HDD's. I also have an SSD and same issue when uploading from it :idea:

What can it be?

User avatar
boco
Contributor
Posts: 24960
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#7 Post by boco » 2020-01-07 01:04

Please note that some W10 Intel HD drivers are buggy. Apart from the performance problems you mentioned, they likely also cause the log pane to overflow into the toolbars above. No idea if there are bug-free drivers in the wild, sorry.
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
FileZilla connection test: https://filezilla-project.org/conntest.php
### END SIGNATURE BLOCK ###

babietchecopar
504 Command not implemented
Posts: 8
Joined: 2020-01-04 16:44
First name: John
Last name: Miller

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#8 Post by babietchecopar » 2020-01-07 17:26

Thanks, i don't have another GPU to test but i'll blame this on the Intel HD 4000 (I'm on win7).
It's not a shitty PC ( i7-3770K in a 7ZZ PRo3) but i'm sick of desktops i'll get a Lappy instead.
Moral of the story is: A card that can run 3D games or emulate the PS2 can't display numbers fast enough. Weird.

EDIT: IT's not the hardware it's the speed limit option.
Last edited by babietchecopar on 2020-02-22 14:19, edited 1 time in total.

User avatar
boco
Contributor
Posts: 24960
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#9 Post by boco » 2020-01-08 01:06

The card (hardware) should not have any problem with it, however, the best hardware is nothing with shitty drivers...
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
FileZilla connection test: https://filezilla-project.org/conntest.php
### END SIGNATURE BLOCK ###

babietchecopar
504 Command not implemented
Posts: 8
Joined: 2020-01-04 16:44
First name: John
Last name: Miller

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#10 Post by babietchecopar » 2020-02-22 14:17

I FOUND THE CAUSE!
It's the speed limit setting! When it is enabled. Update only happens every other second.
If i disable it it's alright again.

babietchecopar
504 Command not implemented
Posts: 8
Joined: 2020-01-04 16:44
First name: John
Last name: Miller

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#11 Post by babietchecopar » 2020-02-27 22:55

Are you able to reproduce? This could be a bug i just updated to latest and still happens.

User avatar
botg
Site Admin
Posts: 32700
Joined: 2004-02-23 20:49
First name: Tim
Last name: Kosse
Contact:

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#12 Post by botg » 2020-02-28 08:13

What is your limit set to?

babietchecopar
504 Command not implemented
Posts: 8
Joined: 2020-01-04 16:44
First name: John
Last name: Miller

Re: Upload speed reported not "live" gets stuck

#13 Post by babietchecopar » 2020-03-13 11:18

botg wrote:
2020-02-28 08:13
What is your limit set to?
I use 900 KB/s but you can put whatever you want to reproduce it.

Post Reply