VPN blues

Need help with FileZilla Client? Something does not work as expected? In this forum you may find an answer.

Moderator: Project members

Post Reply
Message
Author
nne450
500 Command not understood
Posts: 2
Joined: 2020-10-26 12:53
First name: Ozy
Last name: Nate

VPN blues

#1 Post by nne450 » 2020-10-27 06:04

Having "directory listing" problem.

I have working dynamic IP with VPN on pfSense router. ftp.example.com is already setup.

Ports (2100, 30000-30009) are already forwarded to the FTP server. FileZilla wizard test (with http://ip.filezilla-project.org/ip.php option) gives me the following:

Code: Select all

Connecting to probe.filezilla-project.org
Connection established, waiting for welcome message.
Response: 220 FZ router and firewall tester ready
USER FileZilla
Response: 331 Give any password.
PASS 3.51.0
Response: 230 logged on.
Checking for correct external IP address
Retrieving external IP address from http://ip.filezilla-project.org/ip.php
Checking for correct external IP address
IP 45.87.212.180 ef-ih-cbc-bia
Response: 200 OK
PREP 30008
Response: 200 Using port 30008, data token 593475883
PORT 45,87,212,180,117,56
Response: 200 PORT command successful
LIST
Response: 150 opening data connection
Please note that 45.87.212.180 is VPN out IP, not my router's external address. As a result, FileZilla gives directory listing problem.

However, with the same exact setup, sFTP can connect successfully. Please find attached sFTP and FileZilla connection logs.

I prefer FileZilla. Any hint will be much appreciated.

Best wishes to all.
Attachments
filezilla.log
(571 Bytes) Downloaded 7 times
sFTP.log
(2.83 KiB) Downloaded 4 times

nne450
500 Command not understood
Posts: 2
Joined: 2020-10-26 12:53
First name: Ozy
Last name: Nate

Re: VPN blues

#2 Post by nne450 » 2020-10-27 06:22

Just to correct my previous message. sFTP too cannot connect from outside. Only local.

Sorry.

User avatar
botg
Site Admin
Posts: 33239
Joined: 2004-02-23 20:49
First name: Tim
Last name: Kosse
Contact:

Re: VPN blues

#3 Post by botg » 2020-10-27 09:15

Looks like a server-side issue. You can test your server on https://ftptest.net/

Post Reply