Implicit port reset to 990 every time FZServer restarted

Need help with FileZilla Server? Something does not work as expected? In this forum you may find an answer.

Moderator: Project members

Post Reply
Message
Author
redleg
226 Transfer OK
Posts: 267
Joined: 2008-11-24 17:23

Implicit port reset to 990 every time FZServer restarted

#1 Post by redleg » 2009-10-27 20:12

Did a quick search to see if this (possible bug?) had come up yet, didn't see any mention in server support, so here goes...

Running FileZilla Server 0.9.33beta on two separate computers, XPpro SP3 and Vista(Ult) sp2. I noticed this "anomaly" on both servers following a reboot and thought it was just my overlooking something after upgrading to this latest FZS beta.

Both computers run forced explicit encryption on a non-standard port (52221 in general settings), on the SSL/TLS settings page all 4 boxes are checked (enable FTP over SSL support; allow explicit FTP over TLS; disallow plain unencrypted FTP; and Force PROT P to encrypt file transfers)

The "Listen for implicit SSL/TLS connections on the following ports (default:990)" is left blank, on purpose, as I do not want implicit FTP sessions, only explicit. Up until this last upgrade leaving that box blank worked as anticipated and my nonstandard FTP listed port set in general settings handled everything as I desired, all connections to a specific port, explicit encryption and PROT-P.

Now, every time I restart the server on both computers FZS opens my non-standard port and port 990 and actually allows implicit connections on 990- which I do not want it to do. Everything else works as expected.

Am I overlooking something or is this a new feature/fix to automatically update and populate the implicit listen box with a persistent port 990 regardless of admin desires?
Network Config Guide (setup & connection issues)
FileZilla wiki (FAQs, screenshots, & "got logs?" info:)
FTP server test (plain), FTP(E)S server test (encrypted)
FTP commands (see also List_of_FTP_server_return_codes)

User avatar
boco
Contributor
Posts: 25454
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: Implicit port reset to 990 every time FZServer restarted

#2 Post by boco » 2009-10-27 20:29

Confirmed as a bug.
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
FileZilla connection test: https://filezilla-project.org/conntest.php
### END SIGNATURE BLOCK ###

redleg
226 Transfer OK
Posts: 267
Joined: 2008-11-24 17:23

Re: Implicit port reset to 990 every time FZServer restarted

#3 Post by redleg » 2009-10-27 20:33

As I just now mentioned it as one or did I miss other posts about it? either way, thanks for the confirmation, it's not too difficult to open settings and delete 990, just took me a few minutes to figure out what was going on.. :)
Network Config Guide (setup & connection issues)
FileZilla wiki (FAQs, screenshots, & "got logs?" info:)
FTP server test (plain), FTP(E)S server test (encrypted)
FTP commands (see also List_of_FTP_server_return_codes)

redleg
226 Transfer OK
Posts: 267
Joined: 2008-11-24 17:23

Re: Implicit port reset to 990 every time FZServer restarted

#4 Post by redleg » 2009-10-27 21:44

searched Trac for mention, didn't find anything so opened new ticket: 4929
Network Config Guide (setup & connection issues)
FileZilla wiki (FAQs, screenshots, & "got logs?" info:)
FTP server test (plain), FTP(E)S server test (encrypted)
FTP commands (see also List_of_FTP_server_return_codes)

Post Reply