Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48)

Need help with FileZilla Server? Something does not work as expected? In this forum you may find an answer.

Moderator: Project members

Post Reply
Message
Author
chrisomatix
500 Command not understood
Posts: 3
Joined: 2008-10-17 10:12
First name: Chris
Last name: Jeffery

Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48)

#1 Post by chrisomatix » 2008-10-17 10:23

Hi, When I try and connect to the server I get this message:

Connecting to server...
Connected, waiting for authentication
Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48). Most likely connected to the wrong port.
Connection to server closed.
Trying to reconnect in 5 seconds
Reconnecting to server...
Connected, waiting for authentication
Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48). Most likely connected to the wrong port.
Connection to server closed.

People have asked this question a few times before, but none of the answers for them have worked for me. Running xampp-portcheck.exe tells me that my ftp port is 21 and my admin port is 14147. On the 'connect to server' window I've tried setting the port to 21, which gives me the message above, and also to 14147, which gives me this message:

Connecting to server...
Trying to reconnect in 5 seconds
Error: Connection to server lost...
Reconnecting to server...
Trying to reconnect in 5 seconds
Error: Connection to server lost...

Any ideas please?! :)

User avatar
botg
Site Admin
Posts: 31379
Joined: 2004-02-23 20:49
First name: Tim
Last name: Kosse
Contact:

Re: Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48)

#2 Post by botg » 2008-10-17 10:27

Firewall?

chrisomatix
500 Command not understood
Posts: 3
Joined: 2008-10-17 10:12
First name: Chris
Last name: Jeffery

Re: Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48)

#3 Post by chrisomatix » 2008-10-17 10:54

I tried turning off the firewall, but I get the same message. I've been trying to connect to a remote server, but even if I put 127.0.0.1 in the server address box, it still gives me the same message.

What else could it be?! I've pretty much reached my new idea threshold on this one.

chrisomatix
500 Command not understood
Posts: 3
Joined: 2008-10-17 10:12
First name: Chris
Last name: Jeffery

Re: Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48)

#4 Post by chrisomatix » 2008-10-17 12:21

Okay, the good news is I've managed to logon to my localhost... I didn't realise you had to use 14147 for that! But I still can't access a remote server...

User avatar
botg
Site Admin
Posts: 31379
Joined: 2004-02-23 20:49
First name: Tim
Last name: Kosse
Contact:

Re: Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48)

#5 Post by botg » 2008-10-17 13:21

You need to explicitly allow remote administration before you can use it.

User avatar
boco
Contributor
Posts: 24009
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48)

#6 Post by boco » 2008-10-19 09:41

Additionally, you have to define a password or RA will not work.
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
All FileZilla products fully support IPv6. http://worldipv6launch.org
### END SIGNATURE BLOCK ###

Post Reply