200 Type set to A - 227 Entering Passive Mode(192,168,200,2

Come here to discuss FileZilla and FTP in general

Moderator: Project members

Post Reply
Message
Author
ah_esk
504 Command not implemented
Posts: 6
Joined: 2013-09-05 17:54
First name: Alex
Last name: Esk

200 Type set to A - 227 Entering Passive Mode(192,168,200,2

#1 Post by ah_esk » 2013-09-05 18:14

FileZilla Server Version 0.9.33 beta
Hello,
I took my job recently. the former guy sat up FTP server (FileZilla)
it used to work until today, last night we had an intrrupt in our network and after that FTP is not working. (Firewall has separate UPS and nothing happend on it)

Now all of my FTP users disappeared (Not a big deal)

I found that XML files are cruptted (FileZilla Server, FileZilla Server Interface). somebody recommand to delete the xml files and launch the application. it works now.

I already tested it from inside of the network, it is working

But I cannot connect to my FTP from outside. I can see my user can logon, but the message below will appear after logon:

200 Type set to A
227 Entering Passive Mode(192,168,200,2,199,92)

Although the windows firewall is off, I set an exception for FileZilla
I enclosed two screenshot fro your information

Please Advise
Attachments
FZ02.png
FZ02.png (18.71 KiB) Viewed 37735 times
FZ01.png
FZ01.png (20.66 KiB) Viewed 37735 times

ah_esk
504 Command not implemented
Posts: 6
Joined: 2013-09-05 17:54
First name: Alex
Last name: Esk

Re: 200 Type set to A - 227 Entering Passive Mode(192,168,20

#2 Post by ah_esk » 2013-09-05 20:56

I check the old XML file and setup the paramenters (Ports, IP...) on the new FileZilla and it is working now

User avatar
botg
Site Admin
Posts: 31379
Joined: 2004-02-23 20:49
First name: Tim
Last name: Kosse
Contact:

Re: 200 Type set to A - 227 Entering Passive Mode(192,168,20

#3 Post by botg » 2013-09-07 07:54

FileZilla Server Version 0.9.33 beta
Please update to the most recent version.

sticky bounce
500 Command not understood
Posts: 1
Joined: 2014-02-01 22:49

Re: 200 Type set to A - 227 Entering Passive Mode(192,168,20

#4 Post by sticky bounce » 2014-02-01 22:53

I don't think this is a FileZilla related problem. I am using a USBStation (v1) from Synology, and when I set up the FTP server, from LAN it's ok but from WAN i get the exact same error (except the ip adress 192.168.x.x which is different of course)

User avatar
boco
Contributor
Posts: 24009
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: 200 Type set to A - 227 Entering Passive Mode(192,168,20

#5 Post by boco » 2014-02-02 04:09

The FTP server needs to return the public IPv4 for public connections.
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
All FileZilla products fully support IPv6. http://worldipv6launch.org
### END SIGNATURE BLOCK ###

Post Reply