wrong port use from the server

Need help with FileZilla Server? Something does not work as expected? In this forum you may find an answer.

Moderator: Project members

Locked
Message
Author
christian222
500 Command not understood
Posts: 2
Joined: 2019-09-26 02:33
First name: Christian
Last name: F.

wrong port use from the server

#1 Post by christian222 » 2019-09-26 12:36

Hi
I try to use FileZilla server for a moment, now I have the time to configure them and debug them, why debug ... is because is not possible to use them with the outside world of my network.
inside, I use fille zilla application and voila !
outside, I use the same software and ....... :( no success

the port use is : 25410, the range of the passive port is 25411-25511
I opening my router (synology 2600ac) I open the port 25410, and I add the trigger port 25410 for opening the range : 25411-25511

When I try to connect, is not possible (from outside world) to list and transfert file... OK
I check the logs on the server and each time it's look like the server not want use the port I want, but the port the server want ?!??

on the log, the line 227, indicate that for the 5 test I made today:
-227 Entering Passive Mode (192,168,1,140,99,99)
-227 Entering Passive Mode (192,168,1,140,99,137)
-227 Entering Passive Mode (192,168,1,140,99,133)
-227 Entering Passive Mode (192,168,1,140,99,96)
-227 Entering Passive Mode (192,168,1,140,99,88)

when I make the connection inside of my network, the result of the line 227 is :
227 Entering Passive Mode (192,168,1,140,99,88)
for my test I turn off the firewall of the computer (windows7)

for me it's look like the server want use the port 99, and a range, (i dont konw the range) of oter port (99, 137, 133, 96, 88)
I would like to know why that and how resolve this, If some one have a clue, it will help me and sure, other one

note : before post this, I read many other tread, research on google and I made many, many test with different paramether from other computer outside my network. for my test I turn off the firewall of the computer (windows7)

Cheers :)
Christian

User avatar
boco
Contributor
Posts: 24686
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: wrong port use from the server

#2 Post by boco » 2019-09-26 12:48

Looks like the ports used by the server are correct. Ports are represented by the last two figures. For example 99,99.

Take the second-to-last number times 256 and add the last. 99*256 + 99 = 25443. That's well inside your range. Note that all ports you see in the PASV reply from the server will be from your configured passive port range - that's what it is for. The initial port, 25410, is only used for connecting to and browsing the server.


Your problem is port triggering, it doesn't work correctly with FTP, as the trigger port is not in continual use. Please use static port forwarding for the entire range and it will work.
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
All FileZilla products fully support IPv6. http://worldipv6launch.org
### END SIGNATURE BLOCK ###

christian222
500 Command not understood
Posts: 2
Joined: 2019-09-26 02:33
First name: Christian
Last name: F.

Re: wrong port use from the server = SOLVE

#3 Post by christian222 » 2019-09-26 16:26

I check the direction what you tell me... I continue to digg... I opening all the port for the ftp server I used.

When I make my test with https://ftptest.net/ the host name I gave is my public iP address (regular iP address),
on the configuration the only one thing what I not test is the entering my DNS name on the configuration on the server... and voila ! the light at the other end of the tunnel :)

each time I use the "Default" or the "Use the following IP:" but never... never the "retrieve external IP address from:" ..... shame on me! :roll:

I joint the picture of my working configuration, if someday it will help some one here
FTP config.PNG
FTP config.PNG (50.76 KiB) Viewed 313 times

User avatar
boco
Contributor
Posts: 24686
Joined: 2006-05-01 03:28
Location: Germany

Re: wrong port use from the server

#4 Post by boco » 2019-09-26 22:25

The "Retrieve" option does, however, not resolve any hostnames. It requires a web page printing the IP numbers as literal text (which is then parsed).

For resolving your hostname, you need to enter it into the "Use the following IP" field (without the "http://" protocol ID).
### BEGIN SIGNATURE BLOCK ###
No support requests per PM! You will NOT get any reply!!!
FTP connection problems? Do yourself a favor and read Network Configuration.
All FileZilla products fully support IPv6. http://worldipv6launch.org
### END SIGNATURE BLOCK ###

Locked